Lima och Puno, Peru – La Paz, Bolivia

Vi kom från Mancora till Lima. Första intrycket var ganska häftigt då större delar av Lima är täckta av dimm-moln inne i staden flera timmar om dagen ett par dagar i veckan under sommaren. Eftersom det ligger vid kusten men på en ungefär 80 meter hög klippa ovanför havsnivån.

Mina nya vänner hjälpte oss till stadsdelen Miraflores. Som är en turistvänlig del utav Lima. Där jag senare skulle spendera mycket mera tid =)

Vi hittade ett bra hostell vid namn Pariwana. Och jag tror det var det bästa hostellet jag har bott på genom resan. Förutom deras internetuppkoppling. Den var så värdelös att jag lät bli datorn helt och hållet där ett par dagar.

Det var ganska skönt att komma från Mancora till en storstad faktiskt. Här fanns plöstligt nästan allt man är van vid hem i från.

Råkade dock bli rejält uttorkad från den varma solveckan i Mancora. Så jag fick spendera 2 dagar i sängen på Pariwana. Med otroliga smärtor i hela kroppen. Dom som varit riktigt uttorkade vet att det är inget roligt. Har haft det en gång innan.

Efter det var det dags att bege sig mot höglandet och Puno. Lima ligger på 80-100 meters höjd. Och ett par timmar senare så var vid på över 3000 meters höjd. Och jag kände direkt att något var konstigt i kroppen. Har varit på vulkaner innan på både Teide, Teneriffa och flera dagar och tillfällen på Etna Sicilien. Tror det spelade in ganska mycket att jag varit ordentligt uttorkad bara ett par dagar innan denna resan. Så när vi äntligen var uppe i staden Puno på 3 850 meters höjd ovanför havet var där inte mycket med mig. Jag hade väldigt stora smärtor i kroppen. Det känns som feberkänslor fast mycket starkare. Man blir löjligt svag. Det går knappt att stå upp. Och att gå i hotellets trappor med 25 kilo packning på den höjden i det skicket var ganska tufft. Bara att gå vanligt på denna höjden är ganska ansträngande i början. Jag förstod att det var höghöjdssjuka och köpte tabletter mot det.

Det var en väldigt karaktäristisk stad måste jag säga. Alla människor bar klassiska kläder från dessa områden. Som är väldigt typiska för Peru och Bolivias högland.

 

Puno - Peru

Puno - Peru

Världens största sjö ligger också här, alldeles intill staden Puno. Den heter: Titicacasjön

 

Puno - Peru

Puno - Peru


 

otroligt fin natur och utsikt över sjön. Men standarden på staden och byggnader var ganska låg. Och det mesta såg ut som kåkstäder/favelor.

Sedan bussade vi vidare mot gränsen till Bolivia. På vägen var där en båtresa. Där vi lämnade vår buss för att ta en liten båt över en flod. Bussen fick ta sin egen färja. Bokstavligt talat. Det var ju inte Scandlines direkt. Den såg ut så här:

 

På väg till La Paz, Bolivia

På väg till La Paz, Bolivia

Vi kom snart fram till La Paz. Och det är inte världens vackraste stad. Den har ett ökänt rykte. Men jag tyckte där var ganska fint!

 

La Paz, Bolivia

La Paz, Bolivia

Där var en festival precis en av dagarna vi var där så alla barnen var utklädda till häxor och liknande. Och sprutade skum och vatten på varandra.

Hörde talas i efterhand om turister som blivit sprayade med skum i ansiktet. Så dom inte kunde se något. Sedan när dem fått bort det och kunde se igen så var deras kamera borta. Ganska smart och ”oskyldigt” sätt att utnyttja karnevalens festligheter på.

Men alla barnen hade en av sina roligaste dagar på länge kan jag säga!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Lima och Puno, Peru - La Paz, Bolivia, 10.0 out of 10 based on 1 rating
FacebookTwitterLinkedInEmailShare
Det här inlägget postades i Resor och har märkts med etiketterna Bolivia, foto, höghöjdssjuka, La Paz, Lima, Mancora, Peru, Puno, resor, Titicacasjön, uttorkad. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>